Κυριακή 26 Φεβρουαρίου 2012

Κόκαλο σουπιάς για καναρίνια

Το μενού έχει σουπιές με σπανάκι και είναι  μια καλή ευκαιρία να εκμεταλλευτούμε το κόκαλο της σουπιάς.
Αφού αφαιρέσουμε το κόκαλο από τη φρέσκια σουπιά, το πλένουμε με άφθονο νερό και στη συνέχεια το βράζουμε σε ένα κατσαρολάκι. Αφού χύσουμε και ξαναβράσουμε (κάθε φορά για 15') με καθαρό νερό σχεδόν 3-4 φορές  έχουμε τελειώσει τη μισή διαδικασία.






Στη συνέχεια προθερμαίνουμε το φούρνο στους 100oC και ψήνουμε τα κόκαλα για 15'-20' ώστε α) να εξαφανιστεί όλη η υγρασία τους και β) να εξοντώσουμε αν έχει απομείνει κανένα μικρόβιο κλπ.


Αφού κρυώσουν είναι έτοιμα για σερβίρισμα στα πουλάκια.

Εννοείται ότι στα καταστήματα μικρών ζώων μπορείτε να βρείτε έτοιμα κόκαλα σουπιάς. 

Το κόκαλο της σουπιάς όταν το πιάσουμε έχει δύο όψεις, μια μαλακή και μια σκληρή. Το καναρίνι μας θα τσιμπάει και θα τρώει από τη μαλακή πλευρά ενώ η σκληρή είναι καλή για να τρίβει το ράμφος του. Καλό είναι να το βάζουμε μέσα στο κλουβί με τρόπο τέτοιο ώστε να μπορεί να τσιμπάει και τις δύο πλευρές.

Αν μετά από μέρες που το έχουμε βάλει το κόκαλο της σουπιάς στο κλουβί, το καναρίνι μας δεν το αγγίζει, μπορούμε να το τρίβουμε (λίγο όχι όλο) μέσα στην αβγοτροφή του.


Διβάστε ένα σχετικό άρθρο για το ασβέστιο στα καναρίνια κλπ. 



1 σχόλιο: